Recep İvedik’in 3.bölümünü izlediyseniz bilirsiniz. Recep İvedik bu bölümde özellikle yakınlarını da kaybedince depresyona giriyor. Hayatın tüm sorumluluğunu üzerinde hissederken yaşama sevincinin kırıntısı bile kalmıyor kendisinde.
Antidepresan kullanmadan bu süreci atlatmaya çalışırken tekrardan yaşama sevincini aşılayacak arkadaşının kızı hayatına giriyor. Recep İvedik Özgüveni gibi bir terimi literatüre sokan bu film sayesinde aslında bu kadar yavan ve içi boş bir özgüvene sahip olan birisi bile depresyona girebiliyor fikrini bir şekilde satır aralarında veriyor film.
Günlük hayatımıza 20.yy’ın ikinci yarısından sonra hızla giren antidepresanlar, depresyon ve anksiyeteyi tedavi ederler. İlk antidepresanlar, isoniazid ve iproniazid, tesadüfen keşfedilmiş, 2. Dünya Savaşından sonra bir İsviçre ilaç şirketi tüberküloz tedavisi olarak geliştirmiştir. Yani o dönemin yoğun vakası veremi tedavi ederken günümüzün bir başka verem şekli depresyona çare olduğunu bilim ispatlamıştır. İlaçları kullanan bazı tüberküloz hastalarının enerjik ve hatta cesur hale bürünmeleri sebebiyle birkaç meraklı doktor 1952’de psikiyatri hastaları üzerindeki ilaçları test etmişlerdir. Günümüzde de özellikle yaşanan ekonomik sosyal sorunlar nedeniyle gittikçe artan miktarlarda reçete edilmeye başlanmıştır.
Kullananda Recep İvedik özgüveni sağlayan, psişik enerjinin kaynağı olan antidepresanlar günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir de bu ilacı kullanmadan psişik bir enerjiye sahip olan kişileri çevrenizde çok sık görürsünüz.
Bunlar tıpkı Recep İvedik gibi yüksek ama içi boş özgüvene sahip insanlardır. Her işi kendileri bilirler, girdikleri her ortamda rahat tavırlar sergiler hiçbir şeyden çekinmezler, trafikte makas atarlar, yanınızdayken yüksek sesle cep telefonuyla konuşurlar, her konuyla alakalı muhakkak yaşamış oldukları sıradan bir anıları vardır, bina yöneticiliği de olsa herhangi bir yerde yönetici olmak isterler ve son olarak da bu Recep İvedik’ler siyaset sahnesinde her daim var olmak isterler.
Usta şairin dediği gibi
Zaman kekemeydi ve tarihe sızan
soytarılar gördük genç ömrümüzde
Antidepresan etkisini yaşayan insanların yan etkilerinden uzak durabilmek temennisiyle.
Yorum yazarak Urfagaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfagaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfagaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfagaste değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Urfagaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfagaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfagaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfagaste değil haberi geçen ajanstır.