HEDEP Urfa Milletvekili Şenyaşar Meclise Soru Önergesi Verdi

HEDEP Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar , Adalet Bakanı Yılmaz TUNÇ’a yazılı olarak soru önergesi verdi.

HEDEP Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar , Adalet Bakanı Yılmaz TUNÇ’a yazılı olarak soru önergesi verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Yılmaz TUNÇ tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Ferit ŞENYAŞAR
Urfa Milletvekili

Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu Sedat Yamuktu cezaevine girdikten dört ay sonra yaşamını yitirmiştir. Babası Hicri Yamuktu kamuoyuna yaptığı açıklamada oğlunun herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı, sadece diş ağrısından mustarip olduğu fakat ölümünün gerekçesi olarak “genel durum bozukluğu, nefes darlığı” olarak aktarıldığını, söz konusu ölümün şüpheli olduğunu aktarmıştır.
Bu bağlamda;
Sedat Yamuktu’nun ölüm nedeni nedir?
Sedat Yamuktu’nun babası savcıdan otopsi raporunu istemesine rağmen raporun hala verilmemiş olmasının gerekçesi nedir?
6 Kasım 2023 Pazartesi günü açık görüşe giden aile çocuklarının hastaneye kaldırıldığını öğrenmiştir. Sedat Yamuktu’nun hastaneye kaldırıldığı bilgisi aileye neden verilmemiştir?
Sedat Yamuktu’nun hayati risk taşıyan bir sorunu var ise ailesi neden haberdar edilmemiştir?
Sedat Yamuktu yaşamını cezaevinde mi yoksa hastanede mi yitirmiştir?
Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde T2 A22 koğuşunda bir mahkumum boynu kırıldığı yönünde iddialar bulunmaktadır. Söz konusu iddialar doğru mudur?
Son 3 yılda Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu ya da hükümlü bulunan kaç kişi yaşamını yitirmiştir? Ölüm nedenleri nedir?

21 Kas 2023 - 13:20 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfagaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfagaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfagaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfagaste değil haberi geçen ajanstır.