Urfa'da Sabah Saatlerinde Deprem

AFAD, sabah saatlerinde merkez üssü Birecik olan bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

AFAD, sabah saatlerinde merkez üssü Birecik olan bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde sabah saat 05.49’da bir deprem meydana geldiğini duyurdu.


Yerin 5.12 kilometre derinliğinde yaşanan depremin şiddeti 1,1 olarak açıklandı.

MİKRO DEPREM NEDİR?

Mikro depremler yer içindeki gerilme değişimlerine bağlı olarak meydana gelmektedir.

Büyüklükleri en fazla 2,0 olabilen mikro depremler genellikle 1, 1,5 ya da 0 büyüklüğünde yaşanıyor ve bazen mikro depremler eksi büyüklüğünde de ölçülebiliyor.

BİHA

09 Eki 2023 - 09:21 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfagaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfagaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfagaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfagaste değil haberi geçen ajanstır.