Urfa'da Salçalar Balkonlara Serildi

Ev yapımı olarak bilinen domates salçasının, organik olması sebebiyle Şanlıurfa'da mutfakların vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer buluyor. Salça sezonunun açılması ile birlikte Urfa'da sezonluk salçalar balkonda yerini aldı.

Video için play'e tıklayın

Ev yapımı olarak bilinen domates salçasının, organik olması sebebiyle Şanlıurfa'da mutfakların vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer buluyor. Salça sezonunun açılması ile birlikte Urfa'da sezonluk salçalar balkonda yerini aldı.

Gastronominin başkenti olarak bilinen Şanlıurfa’da damlarda ve balkonlarda salça sezonu açıldı.


Ailelerinin bir yıllık salça ihtiyacını karşılamak isteyen Şanlıurfalılar, sebze halinden aldıkları salçalık domatesleri balkonlarda kurutuyor.

Şanlıurfalı ev kadınları sebze halinden aldıkları salçalık domatesleri damlarda ve evlerinin balkonlarında krom tepsilerde güneşin altında bırakılıp salçalık halini almasını heyecanla bekliyor.

07 Eki 2023 - 11:32 Şanliurfa/ Şanliurfa- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfagaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfagaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfagaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfagaste değil haberi geçen ajanstır.